Video Marketing, Η απόλυτη τάση και τα οφέλη της

Γνωρίζατε ότι οι ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν ήδη video στις στρατηγικές περιεχομένου τους; Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Web Marketing Video Council, το 60% των brand χρησιμοποιεί σήμερα video στα social media.

Αυτός ο τύπος περιεχομένου είναι ιδανικός για να φτάσει στην Y Generation (γενιά ηλικίας 18 έως 33 ετών) και να δημιουργήσει μια γρήγορη, άμεση και συναισθηματική σύνδεση με τον χρήστη.

Τι είναι το Video Marketing και γιατί έχει τόση σημασία;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Video Marketing είναι ένα ψηφιακό εργαλείο marketing που βασίζεται στη χρήση οπτικοακουστικών εικόνων, κυρίως στο διαδίκτυο, για την επίτευξη διαφορετικών στόχων σε μια στρατηγική marketing. Βασικά, πρόκειται για την προσθήκη video στη στρατηγική content marketing (marketing περιεχομένου).
Μια άλλη έννοια που πρέπει να θυμάστε είναι το social video: ένα είδος video σχεδιασμένο ειδικά για να προωθείται και να μοιράζεται στα social media.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί #video περιεχόμενο με δυνατότητα κοινοποίησης (παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικά να γίνει viral) και να βελτιστοποιηθεί και να προσαρμοστεί σε κάθε κοινωνικό δίκτυο. Η δημιουργία υψηλής ποιότητας video απαιτεί σημαντική επένδυση τόσο χρόνου όσο και προσπάθειας, αλλά αξίζει τον κόπο.

Οι στατιστικές του #Video_Marketing δείχνουν σαφώς ότι το οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις και την απόδοση επένδυσης (ROI):

  • Τα tweets που περιλαμβάνουν video λαμβάνουν 3 φορές περισσότερα σχόλια και retweets από αυτά που δεν το κάνουν.
  • 1 στους 4 αγοραστές επιβεβαιώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει το YouTube για να αναζητήσει video σχετικά με ένα προϊόν που σκέφτεται να αγοράσει.
  • Το 73% των χρηστών που παρακολουθούν video τείνουν να αγοράζουν ένα από τα σχετικά προϊόντα.

Video Marketing: μια βασική τάση

Το #video είναι μία από τις βασικές τάσεις του digital marketing από το 2016 και θα συνεχίσει να είναι. Αν κοιτάξουμε μερικές από τις προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια, μπορούμε να δούμε ότι το video δεν θα σταματήσει να αυξάνεται:

  • Σήμερα, ο μέσος χρήστης καταναλώνει 66 λεπτά οπτικοακουστικού περιεχομένου ημερησίως. Οι ώρες που αφιερώνουν στην προβολή video στο YouTube, το μήνα, έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.
  • Το 2019, το 80% της συνολικής κυκλοφορίας θα είναι video περιεχόμενο.
  • Ένα άτομο θα χρειαζόταν 5 εκατομμύρια χρόνια για να παρακολουθήσει όλα τα video που φορτώθηκαν σε μόλις ένα μήνα αυτού του έτους.

Οι κινητές συσκευές διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτήν την τάση. Οι χρήστες είναι όλο και περισσότερο πρόθυμοι να παρακολουθούν video στην οθόνη του smartphone τους, σε σημείο όπου πλέον η παρακολούθηση αγγίζει το 65%.

Το video περιεχόμενο αντιπροσωπεύει καθαρή δυνατότητα σύνδεσης

Το #brand σας δεν είναι μια στάσιμη στρατηγική σε ένα κομμάτι χαρτί – πρέπει να το φέρετε στη ζωή. Το video δίνει ζωή σε στρατηγικές marketing και παράγει «παλμούς». To brand εξελίσσεται συνεχώς και λέγοντας την ιστορία του είναι σημαντικό για να διατηρήσει το κοινό του συνδεδεμένο και να φέρει νέο κοινό – οι οποίοι θα μπορούσαν τελικά να γίνουν πιστοί πελάτες.

Το video κάνει ότι δεν μπορεί να κάνει το κείμενο. Δημιουργεί μια άμεση, πραγματική και αυθεντική οδό αλληλεπίδρασης και σύνδεσης με το κοινό, που συχνά μπορεί να αντιδρά και να σχολιάζει σε πραγματικό χρόνο. Σε όλο τον κόσμο, το 91% των καταναλωτών είναι πιθανό να ανταμείψει τo brand για αυτή την αυθεντικότητα.

Το word-of-mouth είναι ένα παλιό εργαλείο marketing, διότι η εμπιστοσύνη παραμένει έμφυτη στους καταναλωτές. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται τις εμπειρίες των άλλων. Δημιουργήστε την εμπιστοσύνη από την αρχή μιλώντας απευθείας στους καταναλωτές μέσω video για να δημιουργήσετε καθαρή συνδεσιμότητα.

Το μεγαλύτερο μέρος του content marketing θα είναι το video

Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου ή αλλιώς θα «χαθούν».

Μέχρι το 2019, το online περιεχόμενο θα αποτελείται από 80% video marketing και η κατανάλωση περιεχομένου video μέσω κινητού αυξάνεται συνεχώς κατά 100% ετησίως.

Εξετάστε τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

  • Το 90% των καταναλωτών αναφέρει ότι τα video προϊόντων δικαιολογούν άμεσα τις αποφάσεις αγοράς.
  • Το 92% των video που προβάλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου μοιράζονται, σε σχέση με άλλους τρόπους πρόσβασης.
  • Το 95% των καταναλωτών διατηρούν τις πληροφορίες που έχουν αντλήσει μέσω του video, ενώ μόνο το 10% διατηρούν πληροφορίες από την ανάγνωση.
  • Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν video περιεχόμενο βιώνουν αύξηση της κίνησης κατά 41% μέσω αναζητήσεων στο διαδίκτυο σε σύγκριση με άλλους που δεν περιλαμβάνουν video στις στρατηγικές περιεχομένου τους.

Πώς λαμβάνετε αυτές τις πληροφορίες και τις χρησιμοποιείτε στο content marketing; Ποιες κοινωνικές πλατφόρμες πρέπει να στοχεύσετε; Οι καταναλωτές συνδέονται καθημερινά με αυτά τα ποσοστά branded video: 49% στο Facebook, 32% στο YouTube, 24% στο Instagram, 22% στο Snapchat και 22% στο Twitter.

Η διαφήμιση μέσω video γίνεται όλο και πιο προσιτή και διαδεδομένη. Η υιοθέτηση των video αυξάνεται εν μέρει λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά και επειδή είναι εύκολο να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η δημιουργία video marketing για την επιχείρησή σας απαιτεί δημιουργικότητα και γνώση της ανθρώπινης ψυχολογίας. Το «κοκτέιλ» αυτών των στοιχείων καθιστά δυνατή τη δημιουργία πραγματικών θαυμάτων της διαφήμισης.

Η συναισθηματικά φορτισμένη, δημιουργική διαφήμιση video μπορεί να διαδοθεί στο διαδίκτυο σε λίγες μέρες, να πάρει εκατομμύρια απόψεις. Και αυτό είναι το όλο θέμα του Video Marketing: μόνο το δημιουργικό επιβιώνει!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top