Social Media: 60+ Ιστότοποι που πρέπει να γνωρίζετε

Η ανθρώπινη φύση από προεπιλογή έχει προγραμματιστεί να είναι κοινωνικά ενεργή σε κάποιο βαθμό. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ενεργοί, ενώ άλλοι είναι λιγότερο!

Ωστόσο, οι άνθρωποι πάντα αναζητούσαν τρόπους σύνδεσης και δικτύωσης μεταξύ τους. Και σε αυτή την εποχή της ψηφιοποίησης, οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους να είναι κοινωνικά ενεργοί στο διαδίκτυο, κάτι που είναι δυνατό με την εμφάνιση των πολυάριθμων πλατφορμών και εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα, ακόμη και σχέσεις αρχίζουν, μεγαλώνουν και τελειώνουν στα κοινωνικά μέσα. Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πλέον προσωπική χειραψία ή προσωπική συνάντηση.

Οι social media ιστότοποι έχουν επίσης αυξηθεί σε αριθμούς με αλματώδης ρυθμούς. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, περίπου 2 δισεκατομμύρια χρήστες χρησιμοποίησαν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές το 2015. Και με την αυξημένη χρήση κινητών συσκευών ο αριθμός αυτός πιθανότατα να υπερβεί τα 2,6 δισεκατομμύρια μέσα στο 2018.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, συζητάμε μερικά από τα πιο δημοφιλή social media sites που διερευνώνται από τον κόσμο σήμερα. Μπορείτε να μάθετε αν η αγαπημένη σας #social_media πλατφόρμα είναι μέρος αυτής της λίστας και μάλιστα να μάθετε για κάποιες πραγματικά καλές online κοινωνικές πλατφόρμες που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σήμερα.

1 – Facebook

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους. Το Facebook ήταν ίσως το πρώτο που ξεπέρασε το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου λογαριασμών χρηστών.

Εκτός από τη δυνατότητα δικτύωσης με φίλους και συγγενείς, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε διαφορετικές εφαρμογές του #Facebook για να πουλήσετε στο διαδίκτυο και μπορείτε ακόμη και  να προωθήσετε την επιχείρησή σας, το brand και τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας τις πληρωμένες διαφημίσεις του Facebook.

Πρόσφατα το Facebook έχει χάσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων χρηστών του, επιτρέποντας στα τρίτα μέρη να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 87 εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα εμπιστοσύνης και έχει δημιουργήσει μια αίσθηση ανησυχίας ανάμεσα στο κοινό της πλατφόρμας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 1,59 δισεκατομμύριο

2 – WhatsApp

Παρά το γεγονός ότι έχει αποκτηθεί από το Facebook το 2014, αυτή η πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων υπάρχει ως ανεξάρτητη οντότητα.

Έφτασε στο προσκήνιο πολύ αργότερα από το Facebook, αλλά μπόρεσε να «αιχμαλωτίσει» τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να μοιράζονται άμεσα με άτομα και ομάδες. Η λειτουργία κλήσης WhatsApp είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα!

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 1 δισεκατομμύριο

3- QQ

Το Tencent QQ (πιο γνωστό ως QQ) είναι μια social media πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (chat). Έγινε διεθνής (με περισσότερες από 80 χώρες που την χρησιμοποίησαν), αφού ξεκίνησε στην Κίνα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραμείνετε σε επαφή με φίλους μέσω κειμένων, βίντεο κλήσεων και συνομιλιών. Έχει ακόμη ενσωματωμένο μεταφραστή για να μεταφράσει τις συζητήσεις σας.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 853 εκατομμύρια

4 – WeChat

Πρόκειται για μια εφαρμογή επικοινωνίας all-in-one, για ανταλλαγή μηνυμάτων και κλήσεων (παρόμοια με το WhatsApp) που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τα άτομα της επιλογής σας. Αναπτύχθηκε επίσης από την Tencent στην Κίνα και μπορεί εύκολα να λειτουργήσει μαζί με το QQ. Σύμφωνα με αναφορά, ο αριθμός των χρηστών του WeChat καλύπτει γρήγορα τον αριθμό των χρηστών του WhatsApp.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 697 εκατομμύρια

5 – QZone

Όπως το QQ και το WeChat, το QZone είναι μια άλλη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύχθηκε από την Tencent. Σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες, να παρακολουθείτε βίντεο, να ακούτε τραγούδια, να γράφετε ιστολόγια, να διατηρείτε ημερολόγια και ούτω καθεξής.
Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε τα αξεσουάρ και να προσαρμόσετε την εμφάνιση και την αίσθηση των QZone ιστοσελίδων σας.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 640 εκατομμύρια

6 – Tumblr

Ανήκοντας στη Yahoo από το 2013, το Tumblr λειτουργεί ως social media και micro blogging πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρείτε και να ακολουθήσετε πράγματα που σας αρέσουν. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημοσιεύσετε οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων πολυμέσων, σε ένα σύντομης μορφής ιστολόγιο. Επιπλέον, σας δίνει την ευελιξία να προσαρμόσετε σχεδόν τα πάντα.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 555 εκατομμύρια

7 – Instagram

Το Instagram ξεκίνησε ως μια μοναδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βασίστηκε εντελώς στην κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο. Αυτή η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποίησης φωτογραφιών, σας επιτρέπει να συλλάβετε τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας, με τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας ή οποιαδήποτε άλλη φωτογραφική μηχανή, και να τις μετατρέψετε σε έργα τέχνης.

Αυτό είναι δυνατό επειδή το #Instagram σάς επιτρέπει να εφαρμόσετε πολλαπλά φίλτρα στις φωτογραφίες σας και μπορείτε εύκολα να τα δημοσιεύσετε σε άλλους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Αποτελεί τώρα μέλος της αυτοκρατορίας του Facebook.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 400 εκατομμύρια

8 – Twitter

Αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε σύντομα μηνύματα κειμένου (που ονομάζονται tweets), τα οποία περιέχουν περιορισμένο αριθμό χαρακτήρων, για να μεταφέρουν το μήνυμά σας στον κόσμο. Με την αυξανόμενη τρέλα για online αγορές, το Twitter επίσης καθιστά δυνατή την προώθηση των επιχειρήσεων σας και ακόμη και το κατάστημα απευθείας μέσω tweets.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 320 εκατομμύρια

9 – Google+

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με βάση τα ενδιαφέροντα σας, που ανήκει στο τεχνολογικό γίγαντα Alphabet (Google), σας επιτρέπει να είστε σε επαφή με ανθρώπους, μοιράζοντας μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, χρήσιμους συνδέσμους σε ιστότοπους και ούτω καθεξής. Επίσης, επεκτείνει την υποστήριξη για τηλεδιάσκεψη μέσω του Hangouts και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προωθούν τα brands και τα προϊόντα τους μέσω των
επιχειρηματικών σελίδων του Google+.

Αριθμός ενεργών χρηστών: περίπου 300 εκατομμύρια

10 – Baidu Tieba

Προσφέρεται από την Baidu της Κίνας, μια εταιρεία μηχανών αναζήτησης, Baidu Tieba (διεθνώς γνωστή ως Postbar) και είναι ένα κοινωνικό δίκτυο – φόρουμ που βασίζεται στις αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών στη μηχανή αναζήτησης Baidu. Αυτό το φόρουμ συζήτησης δουλεύει πάνω στη μοναδική ιδέα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα κοινωνικού δικτύου για ένα συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση
ή ακόμα και να συμμετάσχετε σε μια υπάρχουσα κοινωνική ομάδα σε απευθείας σύνδεση.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 300 εκατομμύρια

11 – Skype

Το Skype, το οποίο ανήκει στη Microsoft, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που βασίζονται στην επικοινωνία. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε με ανθρώπους μέσω φωνητικών κλήσεων, βιντεοκλήσεων (χρησιμοποιώντας μια κάμερα web) και μηνυμάτων κειμένου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις συνδιάσκεψης ομάδας. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι οι κλήσεις Skype-to-Skype είναι δωρεάν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε, που βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μέσω διαδικτύου.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 300 εκατομμύρια

12 – Viber

Αυτή η πολυγλωσσική κοινωνική πλατφόρμα, η οποία διατίθεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες, είναι γνωστή για τις άμεσες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου και φωνητικών μηνυμάτων. Μπορείτε επίσης να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο και ηχητικά μηνύματα χρησιμοποιώντας το Viber. Σας προσφέρει τη δυνατότητα να καλέσετε μη χρήστες Viber μέσω μιας λειτουργίας που ονομάζεται Viber Out.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 249 εκατομμύρια

13 – Sina Weibo

Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής κοινωνική πλατφόρμα microblogging στην Κίνα που είναι γνωστή για το υβριδικό μείγμα των χαρακτηριστικών του Twitter και του Facebook.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 222 εκατομμύρια

14 – Line

Το Line είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων που σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα κειμένου και ακόμη και ηχητικά μηνύματα ή αρχεία. Επιπλέον, σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε φωνητικές και βίντεο κλήσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 215 εκατομμύρια

15 – Snapchat

Το Snapchat είναι μια κοινωνική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων-εικόνας που σας επιτρέπει να συνομιλείτε με φίλους χρησιμοποιώντας εικόνες. Σας επιτρέπει να εξερευνήσετε νέα και ακόμη και να δείτε τις ζωντανές ιστορίες που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 200 εκατομμύρια

16 – YY

Το YY είναι μια τεράστια βίντεο-πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα και επιτρέπει ομαδικές συνομιλίες βίντεο. Σε αυτές τις συνομιλίες, περισσότερα από 100.000 μέλη μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μόνο άτομο που κάνει μια δραστηριότητα.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 122 εκατομμύρια

17 – VKontakte (VK)

Η VK είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία και έχει αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με το Facebook.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

18 – Pinterest

Μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών και οπτικής δημιουργίας σελιδοδεικτών που σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε νέες ιδέες για τα έργα σας και να τις αποθηκεύσετε. Έτσι, μπορείτε να κάνετε εργασίες DIY ή έργα οικιακής βελτίωσης, να σχεδιάσετε το ταξίδι σας και ούτω καθεξής χρησιμοποιώντας το Pinterest.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

19- LinkedIn

Το LinkedIn είναι ένας από τους δημοφιλέστερους επαγγελματικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ή εφαρμογές και διατίθεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο από όλους τους τύπους επαγγελματιών και χρησιμεύει ως ιδανική πλατφόρμα για να συνδεθείτε με διαφορετικές επιχειρήσεις, να εντοπίσετε και να προσλάβετε ιδανικούς υποψηφίους και πολλά άλλα. Διαθέτει πάνω από 400 εκατομμύρια μέλη.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

20 – Telegram

Αυτό το δίκτυο άμεσων μηνυμάτων είναι παρόμοιο με το WhatsApp και είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες. Ωστόσο, το Telegram είχε εστιάσει πάντα περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των μηνυμάτων που στέλνετε μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του. Έτσι, σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε μηνύματα που είναι κρυπτογραφημένα και αυτοκαταστροφικά. Αυτή η δυνατότητα κρυπτογράφησης έχει μόλις διατεθεί για το WhatsApp, ενώ το #Telegram το παρείχε πάντα.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

21 – Reddit

Αυτή η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων σας επιτρέπει να υποβάλλεται περιεχόμενο και αργότερα να ψηφίσετε για το περιεχόμενο. Η ψηφοφορία καθορίζει εάν το περιεχόμενο μετακινείται προς τα επάνω ή προς τα κάτω, το οποίο τελικά οργανώνεται με βάση τις περιοχές ενδιαφέροντος (γνωστές ως δευτερεύοντα αρχεία).

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

22 – Taringa

Το Taringa είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στη Λατινική Αμερική και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, περιεχόμενο και πολλά άλλα.

Αριθμός ενεργών χρηστών: περίπου 75 εκατομμύρια

23 – Foursquare

Το Foursquare μια τοπική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που βασίζεται στην αναζήτηση και την ανακάλυψη και σας επιτρέπει να βρείτε τα ιδανικά μέρη (με βάση την τοποθεσία σας) για να επισκεφθείτε με τους φίλους και τους αγαπημένους σας. Παρέχει επίσης τα κατάλληλα αποτελέσματα αναζήτησης για τα καλύτερα καταστήματα τροφίμων, χώρους νυχτερινής διασκέδασης και πολλά άλλα στην περιοχή σας. Η λειτουργία κοινωνικής
δικτύωσης είναι πλέον διαθέσιμη σε μια ξεχωριστή εφαρμογή με όνομα Swarm.

Αριθμός ενεργών χρηστών: περίπου 40 εκατομμύρια

24 – Renren

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα και είναι κυριολεκτικά μια πλατφόρμα για όλους. Το Renren είναι πολύ δημοφιλές στη νεολαία λόγω της ομοιότητάς του με το Facebook, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται εύκολα με τους άλλους, να μοιράζονται γρήγορα τις σκέψεις και τις αναρτήσεις τους και να ενημερώνουν ακόμη και τις διαθέσεις τους.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 30 εκατομμύρια

25 – Tagged

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ιστότοπο κοινωνικών μέσων που βασίζεται στη φιλία και στις γνωριμίες και το 2011 απέκτησε μια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται hi5. Το Tagged σας δίνει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιείστε με άλλους μέσω παιχνιδιών, προφίλ περιήγησης, κοινών ενδιαφερόντων και ούτω καθεξής.

Αριθμός ενεργών χρηστών: περίπου 25 εκατομμύρια

26 – Badoo

Αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης βασιζόμενος στις γνωριμίες, λειτουργεί σε περισσότερες από 200 χώρες. Το Badoo μοιράζεται τις λεπτομέρειες σχετικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην περιοχή σας και ακόμη και με τους ανθρώπους που μπορεί να έχετε συναντήσει στην πραγματική ζωή.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 20 εκατομμύρια

27 – Myspace

Πρόκειται για έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο τη μουσική και παρέχει ένα δίκτυο διαδραστικών φίλων και φίλων που έχουν υποβληθεί από τον χρήστη. Το MySpace παρέχει επίσης ιστολόγια, ομάδες, προσωπικά προφίλ, εικόνες, βίντεο και ούτω καθεξής.

Αριθμός ενεργών χρηστών: περίπου 20 εκατομμύρια

28 – StumbleUpon

Το StumbleUpon είναι μια έξυπνη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκει ή ανακαλύπτει περιεχόμενο και συνιστά τo ίδιo στους χρήστες της. Είστε έτσι ενθαρρυμένοι να ανακαλύψετε ιστοσελίδες, εικόνες, βίντεο και ούτω καθεξής και στη συνέχεια να τα αξιολογείτε σύμφωνα με το ενδιαφέρον και το γούστο σας.

Αριθμός ενεργών χρηστών: περίπου 25 εκατομμύρια

29 – The dots

Η the-dots.com είναι μια πλατφόρμα δικτύωσης που βοηθά όλους όσους εμπλέκονται στη δημιουργική διαδικασία να συνδεθούν, να συνεργαστούν και να εμπορευματοποιήσουν συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός ισχυρότερου, πιο κερδοφόρου και ποικίλου δημιουργικού τομέα. Γεννημένος από ένα γνήσιο πάθος για να καταστήσει τις δημιουργικές βιομηχανίες πιο ανοικτές και αξιοκρατικές, ο ιδρυτής Pip Jamieson παρουσίασε την πλατφόρμα το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

30 – Kiwibox

Πρόκειται για έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται στην κοινότητα, ειδικά για όσους ζουν στη Νέα Υόρκη. Το kiwibox.com προσφέρει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που στοχεύει σε εφήβους μέσω συμβουλών μόδας, διαφόρων συμβουλών και chat. Επιτρέπει επίσης στους νέους ενηλίκους να ενημερώνουν όλους για τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

31 – Skyrock

Το Skyrock είναι ένας γαλλικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει στους χρήστες του έναν ελεύθερο και προσωπικό χώρο στο διαδίκτυο για να δημιουργεί και να δημοσιεύει ιστολόγια, να προσθέτει προφίλ και να ανταλλάσσει μηνύματα. Εκτός από τα γαλλικά και τα αγγλικά, διατίθεται επίσης σε πέντε άλλες γλώσσες.

32 – Delicious

Είναι γνωστό ότι είναι η κορυφαία υπηρεσία κοινωνικού bookmarking. Έχοντας ξεκινήσει το 2003, το Delicious είναι ιδανικό για να αποθηκεύετε, να μοιράζεστε και να ανακαλύπτετε σελιδοδείκτες διαδικτύου. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες της να τις επισημάνουν με οποιεσδήποτε λέξεις-κλειδιά.

33 – Snapfish

Το Snapfish είναι ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος προσφέρει στα μέλη του απεριόριστη αποθήκευση για τη μεταφόρτωση φωτογραφιών. Έτσι μπορείτε να αφήσετε πέρα τις ανησυχίες σας για το χώρο αποθήκευσης της μεγάλης συλλογής εικόνων σας.

34 – ReverbNation

Αυτή είναι η ιδανική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για μουσικούς και επαγγελματίες να συνδεθούν με άλλους στη μουσική βιομηχανία. Το ReverbNation προσφέρει διαφορετικά εργαλεία για τους μουσικούς ώστε να διαχειριστούν τη σταδιοδρομία τους και τους προσφέρει τη σωστή πρόσβαση στους συνεργάτες και τους οπαδούς της μουσικής βιομηχανίας.

35 – Flixster

Αυτή είναι μια αμερικανική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για ανθρώπους που αγαπούν τις ταινίες και θέλουν να συνδεθούν με ομοϊδεάτες ανθρώπους, μοιράζοντας τα σχόλια και τις αξιολογήσεις τους. Οι χρήστες του Flixter είναι πιθανό να μάθουν για ταινίες και να λάβουν πληροφορίες για νέες ταινίες.

36 – Care2

Αυτός ο social media ιστότοπος βοηθά τους ακτιβιστές να συνδέονται σε όλο τον κόσμο με παρόμοια άτομα, επιχειρήσεις και οργανισμούς που επηρεάζουν την κοινωνία. Ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να ηγηθούν έναν υγιή και πράσινο τρόπο ζωής.

37 – CafeMom

Το CafeMom είναι ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, είναι μια κοινότητα για μητέρες και μέλλουσες μητέρες που τις δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν υποστήριξη και συμβουλές σχετικά με διάφορα θέματα, όπως εγκυμοσύνη, μόδα, υγεία και διατροφή. Βοηθά επίσης να μάθουν από τις εμπειρίες άλλων μητέρων.

38 – Ravelry

Το Ravelry είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στην κοινότητα και στοχεύει σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις τέχνες των ινών, όπως γνέσιμο, πλέξιμο, ύφανση και βελονάκι. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται τις δικές τους συλλογές, διαφορετικές ιδέες και να μαθαίνουν από τις εμπειρίες άλλων μελών καλύτερες δυνατότητες συνεργασίας.

39 – Nextdoor

Πρόκειται για μια ιδιωτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τις γειτονιές στις ΗΠΑ. Ο στόχος του Nextdoor είναι πολύ απλός: επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με τους ανθρώπους στην περιοχή τους.

40 – Wayn

Το Wayn είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται σε ταξίδια και τρόπους ζωής και προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πού να πάνε, τι να κάνουν και πώς να συναντήσουν τους ομοϊδεάτες που μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

41 – Cellufun

Το Cellufun είναι κοινωνική κοινότητα τυχερών παιχνιδιών και μπορεί εύκολα να προσεγγιστεί εν κινήσει από οποιαδήποτε κινητή συσκευή. Με αυτό το κοινωνικό δίκτυο για κινητά παιχνίδια, οι χρήστες μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να δημιουργήσουν avatars, να παίξουν παιχνίδια και να αγοράσουν εικονικά αγαθά.

42 – YouTube

Το YouTube είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να μοιράζονται βίντεο, να τα βλέπουν, να σχολιάζουν και να τους αρέσουν/ή όχι. Αυτό το κοινωνικό δίκτυο είναι προσβάσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ένα κανάλι στο #YouTube όπου μπορούν να μεταφορτώσουν όλα τα προσωπικά καταγεγραμμένα βίντεο τους για να τα παρουσιάσουν στους φίλους και τους οπαδούς τους.

43 – Vine

Πρόκειται για έναν ψυχαγωγικό, βασιζόμενο σε βίντεο μικρής μορφής, social media ιστότοπο όπου μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα βίντεο μήκους έξι δευτερολέπτων. Το Vine ανήκει στην οικογένεια του Twitter και επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να μοιράζεστε και να παρακολουθείτε βίντεο.

44 – Classmates

Το Classmates επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν, να συνδέονται και να διατηρούν επαφή με φίλους και γνωστούς από το σχολείο και το κολλέγιο. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάσουν την επετηρίδα τους από τα σχολικά τους χρόνια.

45 – MyHeritage

Πρόκειται για μια online κοινωνική πλατφόρμα γενεαλογικού περιεχομένου που υποστηρίζει περισσότερες από 42 γλώσσες και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να δημιουργούν οικογενειακά δέντρα, να ανεβάζουν και να αναζητούν οικογενειακές φωτογραφίες και να διαχειρίζονται το οικογενειακό τους ιστορικό. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους για να βρουν τους προγόνους τους και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες γι ‘αυτούς.

46 – Viadeo

Το Viadeo είναι ένας online ηλεκτρονικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης βασιζόμενος στις επιχειρήσεις που βοηθά τους επιχειρηματίες, κυρίως εκείνους στην Ευρώπη, να συνδέονται μεταξύ τους. Διατίθεται σε διαφορετικές γλώσσες.

47 – Xing

Αυτός ο επαγγελματικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης προσφέρει χαρακτηριστικά παρόμοια με τα χαρακτηριστικά του LinkedIn, με τους βασικούς χρήστες του να είναι εγκατεστημένοι στην Ελβετία, την Αυστρία και τη Γερμανία. Ωστόσο, το Xing είναι μοναδικό υπό την έννοια ότι επιτρέπει κλειστές ομαδικές συζητήσεις μεταξύ των μελών μιας συγκεκριμένης εταιρείας ή επιχείρησης.

48 – Xanga

Αυτή η blogging πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενεί ιστολόγια, ιστολόγια φωτογραφιών και προφίλ κοινωνικής δικτύωσης για τους χρήστες της.

49 – LiveJournal

Αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, βασιζόμενος στο Σαν Φρανσίσκο, είναι διαθέσιμος στη Ρωσία, ως Zhivoy Zhurnal ή Zhe Zhe. Επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν ένα ημερολόγιο ή ένα blog, μαζί με τους ελέγχους απορρήτου.

50 – Friendster

Το Friendster ήταν προηγουμένως ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για να βρείτε φίλους και να μείνετε σε επαφή, αλλά τώρα είναι ένα κοινωνικό δίκτυο τυχερών παιχνιδιών για τους λάτρεις των παιχνιδιών στην Ασία.

51 – Funny or Die

Αυτή η κοινωνική ιστοσελίδα κωμικών βίντεο έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τα πιο αστεία βίντεο από το internet. Οι διασημότητες ακολουθούν πολύ αυτήν την κοινωνική πλατφόρμα και επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται, να ανεβάζουν και να βαθμολογούν βίντεο.

52 – Gaia Online

Το Gaia Online είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ βασιζόμενη σε anime. Παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε avatars, εικονικό κόσμο, παιχνίδια και ούτω καθεξής.

53 – We Heart It

Αυτός ο ιστότοπος κοινής χρήσης φωτογραφιών, ο οποίος διατίθεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες, είναι ιδανικός για την καθημερινή δόση έμπνευσης ή παρότρυνσης των χρηστών. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν και να μοιράζονται εξαιρετικά εμπνευσμένες εικόνες με τους φίλους τους.

54 – Buzznet

Αυτός ο ιστότοπος κοινωνικών μέσων επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα με τη μορφή βίντεο, φωτογραφιών και ημερολόγιων. Επίσης ενσωματώνεται άψογα με το Facebook.

55 – DeviantArt

Το DeviantArt θεωρείται η μεγαλύτερη online κοινότητα κοινωνικής δικτύωσης για τους λάτρεις της τέχνης και τους καλλιτέχνες. Παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν τα έργα τέχνης τους και να τα μοιράζονται με άλλους.

56 – Flickr

Αυτός είναι ένας άλλος πολύ δημοφιλής ιστότοπος κοινής χρήσης φωτογραφιών. Χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τη μεταφόρτωση πολυάριθμων εικόνων υψηλής ποιότητας, ειδικά από φωτογράφους ή ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία. Είναι επίσης μια αποτελεσματική διαδικτυακή υπηρεσία διαχείρισης και κοινής χρήσης φωτογραφιών.

57 – MeetMe

Παλαιότερα γνωστή ως myYearbook, το MeetMe απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να βρουν νέους φίλους και να συνομιλήσουν μαζί τους. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές στους έφηβους και τους νέους φοιτητές.

58 – Meetup

Αυτή η δικτυακή πύλη κοινωνικής δικτύωσης, σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε ομάδες ομοϊδεατών ανθρώπων που έχουν παρόμοιο ενδιαφέρον με εσάς κοντά στην περιοχή σας (οπουδήποτε στον κόσμο). Επίσης διευκολύνει τις συναντήσεις ομάδων εκτός σύνδεσης και μπορείτε να γίνετε μέλος τέτοιων ομάδων και τις συζητήσεις τους.

59 – Tout

Το Tout είναι μια microblogging πλατφόρμα που σας επιτρέπει να βλέπετε και να μοιράζεστε βίντεο μήκους 15 δευτερολέπτων. Τα βίντεο που μοιράζονται σε αυτήν την πλατφόρμα είναι γνωστά ως touts.

60 – Mixi

Αυτή είναι μια δημοφιλής ιαπωνική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που έχει περίπου 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τους φίλους και τους αγαπημένους σας με έναν βολικό τρόπο και ακόμη και με βάση τις περιοχές ενδιαφέροντος σας.

61 – Douban

Αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας έχει κάτι για εγγεγραμμένους και μη εγγεγραμμένους χρήστες. Επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να καταγράφουν πληροφορίες και να δημιουργούν περιεχόμενο με βάση μουσική, ταινίες, βιβλία και εκδηλώσεις στις πόλεις της Κίνας. Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες του Douban μπορούν να βρουν κριτικές και αξιολογήσεις για βιβλία, μουσική και ταινίες.

62 – Vero

Το Vero αναφέρει ότι είναι «ένα κοινωνικό δίκτυο για όσους αγαπούν οτιδήποτε αρκετά για να το μοιραστούν – και θέλουν να ελέγχουν με ποιον το μοιράζονται. Όπως ακριβώς κάνουμε στην πραγματική ζωή».
Είναι ένα συνδρομητικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο δεν έχει διαφημίσεις και δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα χρήστη. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση του Facebook, καθώς έχει κάποια πραγματικά όμορφα χαρακτηριστικά. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο από το Facebook, υπό την έννοια ότι το Facebook χρειάζεται δεδομένα χρήστη για να κερδίσει χρήματα από αυτά.

Το #Vero συγκεντρώνει ορισμένα δεδομένα χρήσης τα οποία χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί πόσο συχνά χρησιμοποιείται η εφαρμογή. Ένα άλλο μεγάλο πράγμα για τα δεδομένα χρήσης που συλλέγουν είναι το πώς εμφανίζονται σε εσάς. Το Vero θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα του κοινωνικού εθισμού στα social media.

63 – Quora

Το Quora είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται και να αποκτούν γνώσεις, ρωτώντας αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top