Χωρίς πρωτόκολλο HTTPS; Τότε θεωρείστε «ΜΗ ασφαλείς»

Από τον Ιούλιο του 2018, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google θα επισημαίνει τις ιστοσελίδες που δεν έχουν πρωτόκολλο ασφαλείας HTTPS ως «ΜΗ ασφαλείς».

Μετά από πολλά χρόνια πίεσης για ιστοσελίδες «ασφαλείς από προεπιλογή», ​​η Google θα αναγνωρίζει τις μη ασφαλείς ιστοσελίδες στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome ξεκινώντας στα μέσα του καλοκαιριού.

Ο Ιούλιος διαμορφώνεται για να είναι ένας μεγάλος μήνας για την Google.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε το Speed Update ​​που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο και ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναγνωρίζει και όλες τις ιστοσελίδες που δεν έχουν πρωτόκολλο ασφαλείας HTTPSως «μη ασφαλείς».

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε προχωρήσει προς έναν ασφαλέστερο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ένθερμα ότι οι ιστοσελίδες υιοθετούν το πρωτόκολλο ασφαλείας HTTPS. Και μέσα στο περασμένο έτος, βοηθήσαμε επίσης τους χρήστες να κατανοήσουν ότι οι ιστότοποι HTTP δεν είναι ασφαλείς, επισημαίνοντας σταδιακά ένα μεγαλύτερο υποσύνολο HTTP σελίδες ως «μη ασφαλείς». Ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2018 με την κυκλοφορία του Chrome 68 θα χαρακτηρίζονται όλες οι HTTP ιστοσελίδες ως «μη ασφαλείς» «, ανακοίνωσε ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Προϊόντων Ασφαλείας Chrome.

Η Google πιέζει τους webmasters να κάνουν την αλλαγή σε μη ασφαλείς ιστότοπους για χρόνια τώρα –
συμπεριλαμβάνοντας την υπαινισσόμενη ώθηση σε μικρές κατατάξεις για περαιτέρω κίνητρα για τη μεταβολή.

Η εκστρατεία αποδείχθηκε επιτυχής.

Η Google σημειώνει ότι 81 από τους 100 πρώτους ιστότοπους στο internet χρησιμοποιούν τώρα το πρωτόκολλο ασφαλείας HTTPS από προεπιλογή και ότι πάνω από το 78% της επισκεψιμότητας του Chrome τόσο στο Chrome OS όσο και στο Mac είναι τώρα προστατευμένο. Για την επισκεψιμότητα του Chrome στο Android και στα Windows, το 68% προστατεύεται πλέον.

Το Chrome είναι αφοσιωμένο στο να καταστήσει όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη ρύθμιση του HTTPS.
Ανάλογα με το μέγεθος μιας ιστοσελίδας και του πεδίου εφαρμογής του έργου, μια μετάβαση από HTTP σε HTTPS μπορεί να είναι σημαντικό εγχείρημα.

Η νέα διασύνδεση του Chrome θα βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν ότι όλες οι ιστοσελίδες HTTP δεν είναι ασφαλείς και συνεχίζει να μεταφέρει το διαδίκτυο προς έναν ασφαλή χώρο HTTPS από προεπιλογή.

Το HTTPS είναι πιο εύκολο και φθηνότερο από ποτέ και ξεκλειδώνει τις βελτιώσεις επιδόσεων και νέα ισχυρά χαρακτηριστικά που είναι πολύ ευαίσθητα για HTTP.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top