Το Pinterest εγκαινιάζει το Pinterest Shop για μικρές επιχειρήσεις που παράγουν και πωλούν προϊόντα

Το νέο χαρακτηριστικό ξεκίνησε με 17 επιλεγμένες μικρές επιχειρήσεις.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου το Pinterest ξεκίνησε το Pinterest Shop – ένα νέο ταμπλό αγορών επιμελημένο από το Pinterest που προβάλλει τα προφίλ και τα προϊόντα των μικρών επιχειρήσεων σε στυλ Etsy.

Το κατάστημα περιλαμβάνει σήμερα 17 διαφορετικές μικρές επιχειρήσεις που παράγουν και πωλούν μοναδικά προϊόντα και έχουν ανεβάσει τους καταλόγους προϊόντων τους στο Pinterest.

Τα προϊόντα μετατρέπονται αυτόματα σε προϊόντα προς πώληση. Το Pinterest δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει το Pinterest Shop με προϊόντα από επιλεγμένες επιχειρήσεις.

Γιατί πρέπει να προσέξουμε

Οι κοινωνικές πλατφόρμες εξελίσσονται και ξεκινούν δυναμικά τις αγορές μέσα από τις πλατφόρμες τους με βάση τα ενδιαφέροντα του κοινού σε μοναδικά προϊόντα και επιλεγμένες συλλογές. Το Instagram, για παράδειγμα, ξεκίνησε μια επιλεγμένη συλλογή προϊόντων εμπνευσμένη από τις κορυφαίες τάσεις της φετινής χρονιάς στην εφαρμογή του.

Από εξατομικευμένες συστάσεις προϊόντων σε επιμελημένους κόμβους αγορών, πλατφόρμες όπως το Pinterest Shop, το Etsy, το Instagram και το Amazon δίνουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευκαιρίες να βρεθούν στις πλατφόρμες τους.

Η εγγενής οπτική πλατφόρμα του Pinterest λειτουργεί ως μηχανισμός ανακάλυψης για τους χρήστες να δημιουργούν πίνακες με ιδέες, οι οποίες μεταφράζονται άψογα στους χρήστες που βλέπουν αυτούς σε πωλήσεις προϊόντων. Με το Pinterest Shop, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε μια επιλογή επιλεγμένων προϊόντων από μικρές επιχειρήσεις μέσα στο ίδιο περιβάλλον με το οποίο είναι ήδη εξοικειωμένοι.

Για τις μικρές επιχειρήσεις, η δυνατότητα προβολής ενός προφίλ και σύνδεσης με το κοινό με έναν προσωπικό και οικείο τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση των πωλήσεων αυτών.

Η τάσεις σήμερα

Το Pinterest Shop σηματοδοτεί μια άλλη κίνηση της εταιρείας να συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Τον Αύγουστο, ο Pinterest ξεκίνησε έναν εξατομικευμένο “κόμβο αγορών” για να δώσει στους εμπόρους λιανικής την ευκαιρία να επεκτείνουν την προσέγγισή τους στην πλατφόρμα έξω από τις διαφημιστικές καμπάνιες.

Η πλατφόρμα Pinterest είπε ότι οι λιανικές μάρκες που πωλούν στην πλατφόρμα έχουν δει 2 φορές υψηλότερη απόδοση στις διαφημιστικές δαπάνες και 1,3 φορές υψηλότερη απόδοση από ό, τι από την παραδοσιακή αναζήτηση.

Οι μικρές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εμφανιστούν στο Pinterest Shop μπορούν να μοιραστούν την ιστορία τους: https://business.pinterest.com/en/tell-us-your-story

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top