Τεχνολογία AMP και Google Αναζήτηση

Η Google καθιστά πιο εύκολη την προβολή και κοινοποίηση των αληθινών URL από τις Επιταχυνόμενες Σελίδες Φορητών Συσκευών – AMP.

Το νέο κουμπί που έχει τη μορφή άγκυρας ενεργοποιεί τη αντιγραφή – επικόλληση των URL απευθείας σε ιστότοπους εκδοτών.

Όπως είχε υποσχεθεί, η Google αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης των Επιταχυνόμενων Σελίδων Φορητών Συσκευών, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να προβάλουν και να κοινοποιούν συνδέσμους οι οποίοι οδηγούν απευθείας στους ιστότοπους εκδοτών παρά να αντιγράψουν το περιεχόμενο της Google.

Η Google εμφάνιζε το περιεχόμενο των AMP αποτελεσματικά φτιάχνοντας ένα αντίγραφο και το απέδιδε από τους διακομιστές της, κάτι που σύμφωνα με τη Google κάνει τις AMP πιο γρήγορες και πιο ασφαλής για τους χρήστες.

Παρόλα αυτά, αυτό προκάλεσε ανησυχία στους εκδότες και μερικούς χρήστες οι οποίοι βρήκαν το σύστημα δύσκολο στο να φτάσουν απευθείας στο περιεχόμενο του ιστότοπου του εκδότη.

Επιταχυνόμενες Σελίδες Φορητών Συσκευών- AMP , & URL της Google

Για παράδειγμα, σκεφτείτε την κατάσταση που υπήρχε μέχρι την σημερινή αλλαγή:

Στο παράδειγμα φαίνεται ένα άρθρο από τον ιστότοπο Marketing Land, δημοσιευμένο και εμφανιζόμενο με τη μορφή AMP της Google. Παρόλο που ήταν από Marketing Land, η περιοχή του URL του προγράμματος περιήγησης, έδειχνε οι ήταν μέρος του Google.com. Αυτό σημαίνει πως αυτοί που αντέγραψαν και επικόλλησαν το Url για να το κοινοποιήσουν μέσω Twitter, Facebook ή μέσω κάποιου άλλου τρόπου κοινοποιούσαν το Url της Google και όχι την κανονική διεύθυνση από Marketing Land.

Τελικά δεν έκανε κάποια σημαντική διαφορά. Τα AMP Url της Google, όταν κοινοποιούνται εκτός της Google απλώς ξανά γυρνάν στους εκδότες. Αλλά αυτό εξαρτάται από τη διατήρηση του συστήματος από τη Google κατά αυτόν τον τρόπο. Για πολλούς εκδότες, είναι πιο ασφαλές και πιο αξιόπιστο το κοινό να κοινοποιεί τα δικά τους Url απευθείας.

Η Google αναδύει τα άμεσα Url

Η αλλαγή της Google το επιτρέπει αυτό. Τώρα το πεδίο των Url ενός προγράμματος περιήγησης θα συνεχίσει να εμφανίζει ένα Url της Google. Παρόλα αυτά, το πεδίο επικεφαλίδας των AMP θα εμφανίζει ένα σύνδεσμο ή ένα εικονίδιο αλυσίδα, το οποίο ονομάζεται «άγκυρα». Επιλέγοντας την «άγκυρα» θα εμφανίζεται το άμεσο Url του εκδότη και έτσι θα είναι εύκολο να αντιγραφεί και να επικολληθεί.

Για αυτούς που κρατούν πατημένο το εικονίδιο «άγκυρα», η Google επισημαίνει πως αυτό θα ενεργοποιεί την αρχική διαδικασία κοινοποιήσεώς του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούν. Με το Safari σημαίνει εύκολη πρόσβαση σε Twitter & Facebook. Με το Chrome δεν σημαίνει τίποτα καθώς υστερεί σε θέμα αρχικών κοινοποιήσεων.

Δίπλα στο εικονίδιο «άγκυρα», οι τρεις τελείες που η Google ονομάζει ως εικονίδιο «υπερχείλισης» αναφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την εμφάνιση των AMP.
Για αυτούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της αναζήτησης Google σε περιβάλλον iOS, η αρχική κοινοποίηση είναι ήδη ενεργοποιημένη.

Η Google αναφέρει πως αυτοί που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Google ως τρόπο αναζήτησης ή αρχικά χαρακτηριστικά των Android θα αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά αναζήτησης των Url τις επόμενες εβδομάδες.

Η Google επισημαίνει επίσης ότι αναζητά τρόπους χρήσης των Web Share API έτσι ώστε η επικεφαλίδα των AMP να προσφέρει άμεση κοινοποίηση εάν οι εκδότες την χρησιμοποιούν.

Παραμένει να δούμε κατά πόσο θα ευχαριστήσει τους εκδότες και αυτό εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό στην αναγνώριση της σκοπιμότητας του εικονιδίου «άγκυρα» από τους χρήστες. Αυτοί οι οποίοι εξακολουθούν να αντιγράφουν και να επικολλούν από τη μπάρα διευθύνσεων θα συνεχίσουν να λαμβάνουν Url της Google.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top