Τα λάθη του SEO , τι είναι το domain com και που χρησιμοποιείται

Τα λάθη του SEO. Βλέπουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια λάθη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο να χρησιμοποιούν λάθος καταλήξεις…

Τι είναι όμως το domain;

Το διαδίκτυο λειτουργεί αριθμητικά , χρησιμοποιώντας τους διακομιστές dns.

Όταν μια αναζήτηση του χρήστη φύγει από τον υπολογιστή του περνά μέσω του ίντερνετ σε ένα διακομιστή που αναλαμβάνει αυτή την ερώτηση να την προωθήσει στην κατάλληλη πύλη και αποτέλεσμα.

Έστω ερωτώ θέλω το google.gr > γίνεται χρήση της IP της Google για την Ελλάδα και της πύλης δλδ μια μορφή 64.100.153:80.

Όμως κανένας χρήστης δεν θα μπορούσε να θυμάται τόσο νούμερα και συνδυασμούς , έτσι με την εναλλαγή των DNS σε γράμματα έχουμε το αποτέλεσμα https://google.gr

Η Google όπως και όλες οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούν με το localization προσπαθώντας να εξατομικεύσουν την αναζήτηση τόσο στο είδος όσο και στον τόπο με ακρίβεια μέτρου.

Έτσι λοιπόν έχει θεσπίσει το Google Local Search  το οποίο συνδέεται με το Google Maps, Street, Business, Store, Hotel Finder και δίνοντας την μέγιστη ικανοποίηση στην αναζήτηση των χρηστών.

Το domain .COM είναι από τις πρώτες καταλήξεις που δημιουργήθηκαν μαζί με το διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 1985 και είναι ένα top-level domain που φέρει τα αρχικά του communication.

Χρησιμοποιήθηκε για το στήσιμο του διαδικτύου πριν από άλλες καταλήξεις και συνεχίζει να χρησιμοποιείτε σαν κύριο Διεθνές domain για όλες τις επιχειρήσεις ου δραστηριοποιούνται στο Εξωτερικό ΓΕΝΙΚΑ.

  • Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την αναζήτηση και το SEO μιας επιχείρησης;

Με βάση τα ανωτέρω περί τοπικής αναζήτησης καταλαβαίνουμε ότι μια ιστοσελίδα με κατάληξη com κτυπά κατευθείαν στο google.com και όχι σε οποιοδήποτε άλλο τοπικό google.

Έτσι λοιπόν εάν δραστηριοποιούμαστε στο Εξωτερικό ΚΑΙ ΜΟΝΟ σε αυτό χρησιμοποιούμε ένα όνομα με κατάληξη COM για να έχουμε τις απαραίτητες πωλήσεις.

Η αναλογία στην αναζήτηση είναι 95% διεθνές διαδίκτυο και 5% εάν έχει δημοφιλία σε τοπικό διαδίκτυο.

Επιχειρήσεις που απευθύνονται στην Ελλάδα και σε τοπική αγορά ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούν την κατάληξη COM αλλά την δική μας GR  και .Ελ

Οι εταιρίες που κατασκευάζουν ιστοσελίδες θα έπρεπε να γνωρίζουν από SEO και όχι να αφήνουν τους  πελάτες τους να κάνουν τέτοια τραγικά λάθη.

Η χρησιμότητα της τοπικής αναζήτησης δίνει όλα τα εργαλεία για την ανάπτυξη.

Ενημερώνουμε, βοηθάμε και συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων , είμαστε δίπλα σου κάθε στιγμή. Onesmart Promotion

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top