Τέλος το WhatsApp για τους εφήβους στην Ελλάδα

Από τις 25 Μαΐου κι έπειτα, όλοι οι χρήστες του WhatsApp που δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αλλαγή η οποία αυξάνει το όριο χρήσης κατά 3 έτη, με στόχο τον πλήρη εναρμονισμό στα νέα δεδομένα που επιφέρει ο GDPR.

Στα πλαίσια της νέας νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και τη διαχείρισή τους από τις εταιρείες, η θυγατρική του Facebook θα ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώνουν την ηλικία που έχουν δηλώσει (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος) κατά τη διαδικασία της αποδοχής των όρων χρήσης.

Όσον αφορά το ίδιο το Facebook, είναι δεδομένο πως θα έχουμε αλλαγές στους Όρους Χρήσης κι εκεί, καθώς ο #GDPR θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός από τον επόμενο μήνα κι έπειτα. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η πλατφόρμα ωστόσο, η προσέγγιση θα είναι κάπως διαφορετική από εκείνη του #WhatsApp. Κι αυτό, διότι οι χρήστες ηλικίας 13 ετών (σημερινό όριο) έως 16 ετών, θα καλούνται να προσκομίζουν γονική άδεια για την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών στο δημοφιλές social media. Σε περίπτωση που αυτή η άδεια δεν προσκομιστεί, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μία διαφορετική έκδοση του Facebook, η οποία ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Να τονίσουμε πάντως, πως όλα τα παραπάνω αφορούν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπώς και την χώρα μας. Στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, οι Όροι Χρήσης θα παραμείνουν ως έχουν με τα 13 έτη δηλαδή, ως κατώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής, τόσο στο Facebook όσο και στο WhatsApp.

Τέλος, μιας και πολλές είναι οι απορίες σχετικά με το Instagram (επίσης θυγατρική του Facebook), δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η προσέγγιση που θα ακολουθήσει το εν λόγω δίκτυο. Οι περισσότεροι ωστόσο, θεωρούν πως θα γίνει κάτι αντίστοιχο με το Facebook…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top