Τάσεις: Το Instagram μειώνει την πίεση του μάρκετινγκ επιρροής με την κατάργηση των μετρήσεων “Like”.

Αναλυτικότερα, το Instagram ξεκίνησε πιλοτικά τη δοκιμή για την αφαίρεση των μετρήσεων «Like» για τους χρήστες των ΗΠΑ από αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο CEO Adam Mosseri σε διάσκεψη WIRED25 στο Σαν Φρανσίσκο την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί πρέπει να προσέξουμε

Στις δοκιμές που έχουν ξεκινήσει μέχρι στιγμής, το Instagram έχει αποκρύψει τα “Like” Counts από δημόσιες αναρτήσεις και στις ροές, στην πλατφόρμα υπολογιστή και στα προφίλ. Μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να δει τον αριθμό των likes που έχει λάβει μια ανάρτηση.

Η πιθανότητα ότι το Instagram – μια βασική πλατφόρμα για το μάρκετινγκ επιρροής – ενδέχεται να εξαλείψει την λειτουργία “Like” θα μπορούσε να διαταράξει την κοινότητα των επιρροών, καθώς η κοινωνική απόδειξη μετράει στο μάρκετινγκ.

Χωρίς μια μετρούμενη προς τα έξω απόδειξη, όπως η ανάρτηση “Αρέσει”, οι παράγοντες που επηρεάζουν το κοινό και οι εταιρίες τους θα πρέπει να προσαρμοστούν για να αποδείξουν την αξία στα Brand, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί θετική εξέλιξη επιτρέποντας τόσο στα brands όσο και στους επηρεαστές να στραφούν σε μια βαθύτερη δέσμευση μάρκετινγκ ποιότητας με έκβαση τις μετρήσεις και όχι στοχευμένες αναρτήσεις χαμηλής ποιότητας όπως τώρα.

Περισσότερα για το Instagram

Η πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook άρχισε για πρώτη φορά να πειραματίζεται με την απόκρυψη των μετρητών “Like” από τους χρήστες νωρίτερα φέτος.

Τον Απρίλιο, ένας ερευνητής εφαρμογών ανακάλυψε ότι το Instagram δοκιμάζει την αφαίρεση των “Like” μετρήσεων στα άρθρα.

Εκείνη την εποχή, ένας εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε ότι δεν ήταν δημόσια δοκιμή, αλλά ένα εσωτερικό πρωτότυπο και ότι η εταιρεία “εξερευνά” νέους τρόπους για να μειώσει την πίεση μάρκετινγκ στο Instagram.

Αργότερα την άνοιξη, το Instagram άρχισε επίσημα να δοκιμάζει κρυφά τις μετρήσεις στον Καναδά και σύντομα επέκτεινε τη δοκιμή σε αρκετές άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Τον Σεπτέμβριο, το Facebook επιβεβαίωσε ότι πειραματίζεται με την κατάργηση των μετρήσεων “Like” από τις αναρτήσεις του Facebook για χρήστες στην Αυστραλία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top