Ποιoς πραγματικά είναι ο αλγόριθμος Google RankBrain; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κατάταξη της σελίδας σου.

Η Google χρησιμοποιεί μια τεχνολογία εκμάθησης μηχανών που ονομάζεται RankBrain για να βοηθήσει στην απόδοση των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Τι γνωρίζουμε όμως γι ‘αυτό;

Η Google χρησιμοποιεί ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μάθησης μηχανής που ονομάζεται “RankBrain” για να βοηθήσει στην ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Αναρωτιέστε πώς λειτουργεί αυτό και ταιριάζει με το συνολικό σύστημα κατάταξης της Google; Εδώ έχουμε ό, τι γνωρίζουμε σχετικά με τον RankBrain.

Τι είναι το RankBrain;

Το RankBrain είναι το όνομα της Google για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μάθησης της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην επεξεργασία των αποτελεσμάτων κάθε αναζήτησης, όπως αναφέρει η Google.

Τι είναι η εκμάθηση μηχανών;

Η μηχανική μάθηση είναι όπου ένας υπολογιστής διδάσκει τον εαυτό του πώς να κάνει κάτι, παρά να διδάσκεται από ανθρώπους ή να ακολουθεί λεπτομερή προγραμματισμό.

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Η αληθινή τεχνητή νοημοσύνη, ή το σύντομο Ai, είναι το σύστημα όπου ένας υπολογιστής μπορεί να είναι τόσο έξυπνος όσο ένας άνθρωπος, τουλάχιστον με την έννοια της απόκτησης γνώσης τόσο από το να διδάσκεται όσο και από την οικοδόμηση σε αυτό που γνωρίζει και τη δημιουργία νέων συνδέσεων.

Το πραγματικό Ai υπάρχει μόνο σε μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, φυσικά. Στην πράξη, το Ai χρησιμοποιείται για να αναπτύσσει συστήματα υπολογιστών που έχουν σχεδιαστεί για να μάθουν και να κάνουν συνδέσεις.

Πώς το Ai είναι διαφορετικό από τη μηχανική μάθηση; Όσον αφορά τον RankBrain, φαίνεται ότι είναι αρκετά συνώνυμα. Μπορεί να ακούσετε και τα δύο που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, ή μπορείτε να ακούσετε μηχανική μάθηση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον τύπο της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται.

Έτσι, ο αλγόριθμος RankBrain είναι ο νέος τρόπος με τον οποίο η Google ταξινομεί τα αποτελέσματα αναζήτησης;

Όχι. Το RankBrain είναι μέρος του συνολικού “αλγόριθμου αναζήτησης” της Google, ενός προγράμματος υπολογιστή που χρησιμοποιείται για να ταξινομήσει τα δισεκατομμύρια σελίδες που γνωρίζει και να βρει αυτά που θεωρούνται πιο κατάλληλα για συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ποιο είναι το όνομα του γενικού αλγορίθμου αναζήτησης Google;

Ονομάζεται Hummingbird, όπως αναφέρθηκε στο παρελθόν. Για χρόνια, ο γενικός αλγόριθμος δεν είχε επίσημο όνομα. Αλλά στα μέσα του 2013, η Google επανεξέτασε αυτόν τον αλγόριθμο και της έδωσε ένα όνομα, Hummingbird.

Έτσι, ο αλγόριθμος RankBrain είναι μέρος του αλγορίθμου αναζήτησης του Hummingbird της Google.

Το Hummingbird είναι ο γενικός αλγόριθμος αναζήτησης, ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο έχει μια γενική μηχανή σε αυτό. Ο ίδιος ο κινητήρας μπορεί να αποτελείται από διάφορα μέρη, όπως φίλτρο λαδιού, αντλία καυσίμου, καλοριφέρ και ούτω καθεξής. Με τον ίδιο τρόπο, το Hummingbird περιλαμβάνει διάφορα μέρη, με τον RankBrain να είναι ένα από τα νεότερα συστήματα.

Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι ο RankBrain είναι μέρος του συνολικού αλγόριθμου Hummingbird επειδή το άρθρο της Google καθιστά σαφές ότι το RankBrain δεν χειρίζεται όλες τις αναζητήσεις, όπως θα έκανε μόνο ο γενικός αλγόριθμος.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top