Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση εμπειρίας σελίδας της Google – Αυτός είναι ο λόγος που έχει σημασία

Η ενημέρωση Εμπειρίας Σελίδας της Google ολοκληρώθηκε. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους αυτή η ενημέρωση είναι σημαντική.

Η Google ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση Εμπειρίας Σελίδας ολοκλήρωσε την ανάπτυξή της. Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό με μια υποτονική ανταπόκριση. Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για μια μεγάλη ενημέρωση και αξίζει να της δώσετε προσοχή.

Παράγοντες κατάταξης της Εμπειρίας Σελίδας

Οι παράγοντες κατάταξης της Εμπειρίας Σελίδας της Google επί του παρόντος αποτελούνται από τέσσερις κατηγορίες:

  • Core Web Vitals
  • Φιλικός ιστότοπος προς τα κινητά
  • Πρωτόκολλο HTTPS
  • Μη ύπαρξη ενοχλητικών παρεμβολών (pop ups κ.λπ.)

Οι Core Web Vitals έχουν δεχτεί πολλές ενημερώσεις το 2021 που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν οι πιο δίκαιες και ακριβείς μετρήσεις.

Σε γενικές γραμμές, αυτές οι ενημερώσεις των επιμέρους μετρήσεων που συνθέτουν το Core Web Vitals οδήγησαν σε βελτιωμένες βαθμολογίες για τους περισσότερους ιστότοπους.

Η φαινομενική απαγόρευση των ενοχλητικών παρεμβολών διευκρινίστηκε πρόσφατα από τον John Mueller. Είπε ότι οι παρεμβολές που αποσπούν τους χρήστες από το περιεχόμενο όταν φτάνουν για πρώτη φορά σε έναν ιστότοπο είναι αυτό που η Google θεωρεί ενοχλητικό και κακή εμπειρία χρήστη.

Η ενημέρωση της Εμπειρίας Σελίδας της Google ολοκληρώθηκε

Ο λογαριασμός Search Central της Google στο Twitter ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση έχει ολοκληρωθεί.

Η ανακοίνωση έλαβε μόνο τρία σχόλια και 45 αναδημοσιεύσεις.

Τα 45 tweets δεν είχαν πολλά σχόλια και φάνηκε να εκφράζουν ένα συλλογικό ανασήκωμα των ώμων από την παγκόσμια κοινότητα αναζήτησης.

Η ενημέρωση της Εμπειρίας Σελίδας είναι σημαντική

Ενώ η συνάφεια είναι το συνολικά πιο σημαντικό αποτέλεσμα για οποιαδήποτε κατάταξη αναζήτησης, οι παράγοντες εμπειρίας σελίδας εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις ως σημαντικοί παράγοντες κατάταξης που αξίζουν την προσοχή όλων.

Οι παράγοντες κατάταξης Εμπειρίας Σελίδας είναι πραγματικοί παράγοντες κατάταξης, όχι ο τελευταίος τροχός της αμάξης που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι.

Η επίσημη σελίδα του Google Search Central για τους παράγοντες κατάταξης Εμπειρίας Σελίδας αναφέρει:

“…σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολλές σελίδες που μπορεί να έχουν κάποια σχετικότητα, η εμπειρία σελίδας μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική για την ορατότητα στην Αναζήτηση“.

Το Core Web Vitals είναι κάτι περισσότερο από Απλός Παράγοντας ισοπαλίας

Κάποια στιγμή η μέτρηση Core Web Vitals θεωρήθηκε σχετικά μικρή και ασήμαντη. Ίσως η έλλειψη αντίκτυπου από προηγούμενους παράγοντες Εμπειρίας Σελίδας, όπως το πρωτόκολλο HTTPS και η φιλικότητα προς τα κινητά, οδήγησε σε αυτή την εκτίμηση.

Αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα για το σύνολο των παραγόντων κατάταξης Εμπειρίας Σελίδας στο σύνολό τους, και ειδικότερα για το Core Web Vitals.

Σύμφωνα με την Google είναι κάτι περισσότερο από απλοί παράγοντες ισοβαθμίας.

Στις αρχές Αυγούστου, ο John Mueller της Google επιβεβαίωσε ότι το Core Web Vitals είναι κάτι περισσότερο από ένα κριτήριο ισοβαθμίας, ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης από μόνος του.

Σε μια συζήτηση στο Reddit, όπου το Core Web Vitals απορρίφθηκε ως σχετικά ασήμαντο, ο John Mueller συμμετείχε για να ενημερώσει την κοινότητα ότι ο παράγοντας κατάταξης Core Web Vitals ήταν σημαντικός και άξιζε να δώσουμε προσοχή.

Είναι ένας παράγοντας κατάταξης, και είναι κάτι περισσότερο από ένα κριτήριο ισοβαθμίας, αλλά επίσης δεν αντικαθιστά τη συνάφεια. Ανάλογα με τις τοποθεσίες στις οποίες εργάζεστε, μπορεί να το παρατηρήσετε περισσότερο ή λιγότερο. Ως SEO, ένα μέρος του ρόλου σας είναι να πάρετε όλες τις πιθανές βελτιστοποιήσεις και να καταλάβετε σε ποιες αξίζει να αφιερώσετε χρόνο“.

Πολλοί παράγοντες κατάταξης καλύπτονται με ένα μυστηριώδες πέπλο…

Ενώ γνωρίζουμε ότι οι σύνδεσμοι είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης, δεν γνωρίζουμε ποιοι σύνδεσμοι θα βοηθήσουν στην κατάταξη και ποιοι δεν κάνουν τίποτα.

Οι παράγοντες κατάταξης της Εμπειρίας Σελίδας διαφέρουν στο ότι η Google είναι απολύτως διαφανής και ανοιχτή σχετικά με αυτούς και παρέχει χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Δεδομένου ότι οι παράγοντες κατάταξης Εμπειρίας Σελίδας είναι τα καλύτερα τεκμηριωμένα σήματα κατάταξης που όντως έχουν επίδραση στην κατάταξη, είναι λογικό να είστε συνετοί όσον αφορά την ανάθεση κάποιων πόρων για τη βελτίωση των παραγόντων Εμπειρίας Σελίδας, προκειμένου να καταβάλλετε την απολύτως καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

top