Οδηγός μάρκετινγκ για το 2021 από την Onesmart Promotion, μέρος 1. Εισαγωγή.

«Η προ και μετά Covid-19 εποχή»

Πολλά άλλαξαν πριν από το μάρκετινγκ της πανδημίας με εκατομμύρια ευρώ να δαπανούνται σε υπερστοχευμένες πρακτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης. Πριν το ξεκίνημα της πανδημίας των media είχε ξεκινήσει ήδη στην αφάνεια μια αποστασιοποιημένη συμπεριφορά των εταιριών και διαφημιστικών απωλειών για τις εταιρίες μάρκετινγκ όπως και για τις μεγάλες εταιρίες.

Τα κέρδη από την διαφημιστική πίτα του 2019 ήταν αρκετά μειωμένα σε σχέση με το 2018. Οι επιχειρήσεις γνώρισαν μια οπισθοδρόμηση στο μάρκετινγκ που οφείλονταν στην διασπορά της αγοραστικής δύναμης των χρηστών.

Παρότι το ηλεκτρονικό εμπόριο σημειώνει μεγάλη ανάπτυξη στα τελευταία 5 χρόνια παγκοσμίως , στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησε δυναμικά το ενδιαφέρον για πωλήσεις από το διαδίκτυο ακόμα και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στους τελευταίους μήνες του 2019 η ηλεκτρονική αγορά έδειχνε να «φρενάρει» από εξελίξεις που δεν γνωρίζαμε.

Αρχικά πιστεύαμε ότι οι εξελίξεις  αυτές είχαν να κάνουν με τις αλλαγές στους αλγόριθμους αλλά και στην δομή του διαδικτύου καθώς η Google ετοίμαζε μεγάλες αλλαγές για τις αρχές του 2020. Γρήγορα όμως αντιληφθήκαμε ότι επρόκειτο για μια εμπορική και οικονομική διαμάχη χωρών που θα είχε ως αποτέλεσμα την παγκόσμια ύφεση , όπως και  αποδεικνύεται σήμερα.

Σε αυτή την κατάσταση που βίωσε το παγκόσμιο εμπόριο κάποιοι κέρδισαν αλλά και κάποιοι έχασαν.

Αναπροσαρμόστηκαν συμπεριφορές και πολιτικές management. Οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις μπήκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την ψηφιακή εποχή.

Για το καλοκαίρι του 2020 έχοντας την εμπειρία και τα στοιχεία συμπεριφοράς του διαδικτύου σχεδιάζουμε την επόμενη εποχή και το μάρκετινγκ επιχειρήσεων για το 2021 που ξεκινά να μετρά από τον Σεπτέμβρη του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top