Αυτό είναι το νέο Facebook περιβάλλον για υπολογιστές

Μετά από την αλλαγή των δημοφιλών Twitter, Google και Instagram στο περιβάλλον χρήσης τους το 2017 και 2018, το κοινωνικό δίκτυο Facebook αν και τελευταίο κάνει την διαφορά (για το ίδιο) αλλάζοντας την πολιτική branding του με την αλλαγή του λογότυπου πρόσφατα και την αναβάθμιση της κοινωνικής πλατφόρμας στο σχεδιαστικό κομμάτι του.

Η τάση στο dark mode των εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα, ένα κοινωνικό πείραμα με λανσάρισμα από την Google έδειξε ότι ο τελικός χρήστης απολαμβάνει την πλοήγηση σε σκοτεινό περιβάλλον τόσο στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα όσο και στην πλοήγηση σε υπολογιστή.

Τα στοιχεία για το 2018 έδειξαν στις εταιρίες ότι η δημοφιλία για την πλοήγηση σε σκοτεινό περιβάλλον είχε φτάσει σε ένα βαθμό άνω του 80% στις αναζητήσεις των trends.

Με  αυτά τα στοιχεία σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες προσπαθούν να ενσωματώσουν την σκοτεινή λειτουργία στις υπηρεσίες τους σε ένα πιο όμορφα καθαρό περιβάλλον.

Το νέο Facebook γραφικό περιβάλλον έρχεται στους χρήστες του desktop με πιο καθαρές γραμμές flat εικονίδια και ξεκούραστη πλοήγηση.

Φυσικά η λειτουργία των μενού και των περιεχομένων μένει ακόμα σχετικά δύσκολη και πολύπλοκη. Θα μπορούσαν να ανασχεδιάσουν και την κύρια πλοήγηση με τις πλευρικές εργαλειοθήκες διευκολύνοντας τον χρήστη με άμεση πρόσβαση  σε χρήσιμες λειτουργίες.

Το Facebook φυσικά έχοντας χάσει πάνω από το 90% της δημοφιλίας του στο κοινό 25-34 ετών προσπαθεί έστω και αργά να κρατηθεί στις ηλικίες 50+ αφού το νεανικό κοινό έχει το InstagramWhatsApp και το νέο Tik Tok.

Η πορεία θα δείξει και το μέλλον του παλιού Facebook … καθώς η τεχνολογία προχωρά καθημερινά γρήγορα και ετοιμάζονται νέες εφαρμογές που θα φέρουν πιο «αληθινά» αποτελέσματα στην χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top