Νέα υπηρεσία της Google προσφέρει αγορές από τις διαφημίσεις της

Την ώρα που το Facebook μελετά την αντικατάσταση του Like με το Buy στα καταστήματα που φιλοξενούνται στις σελίδες του, η Google ανακοίνωσε ότι νέα υπηρεσία που θα προσφέρει αγορές από τις διαφημίσεις της μέσω smartphone βρίσκεται στα σκαριά.

Ακολουθώντας τα βήματα της Amazon, η εταιρεία επιχειρεί να δημιουργήσει το «Buy on Google», με την προσθήκη buy button στα αποτελέσματα αναζήτησης της mobile έκδοσης του Google Search.

Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να παραγγείλει απευθείας το προϊόν που επιθυμεί από τις επί πληρωμή διαφημίσεις με μεσάζοντα την ίδια την Google.

Μάλιστα, τα στοιχεία για την πληρωμή του προϊόντος θα αποθηκεύονται αυτομάτως στους servers της Google κι όχι στον έμπορο, ενώ η διαχείριση της διαδικασίας παραγγελίας και πληρωμής θα γίνεται αποκλειστικά και εξολοκλήρου από την εταιρεία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το «Buy on Google» θα ξεκινήσει να λειτουργεί αρχικά από τις ΗΠΑ σε συνεργασία με δώδεκα περίπου εμπορικά καταστήματα, ενώ αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με την προσθήκη περισσότερων καταστημάτων.

via: altsantiri.gr

Σχόλιο: Αν και η google υποστηρίζει τις direct πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών με πρωτόκολλα ασφαλείας και προσωπικές ip διευθύνσεις η κίνηση αυτή περισσότερο μου κάνει για ανταγωνιστική παρά ουσιαστική. Βέβαια από την άλλη πλευρά θα μπορούσε είτε να αγοράσει το paypal όπως ακούγεται τελευταία , είτε να δημιουργήσει πλατφόρμα εξυπηρέτησης πληρωμών με ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες θα πρέπει να αφουγκράζονται την αγορά του διαδικτύου επενδύοντας σε νέες υπηρεσίες και ασφάλεια προτρέποντας τους πελάτες για την χρήση τους μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top