Η Google προσθέτει νέες επισημάνσεις αποστολής και επιστροφής στα αποτελέσματα αναζήτησης

Οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν πλέον να αναφέρουν στο Google όταν προσφέρουν ειδικές προσφορές αποστολής και επιστροφής.

Η Google δίνει στους λιανοπωλητές τη δυνατότητα να υποδεικνύουν στα αποτελέσματα αναζήτησης πότε προσφέρουν ειδικές προσφορές που σχετίζονται με την αποστολή και τις επιστροφές προϊόντων.

Οι λιανοπωλητές που χρησιμοποιούν είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή καταχωρίσεις στο Google Shopping μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις νέες λειτουργίες.

Οι επισημάνσεις, όπως “Αποκτήστε το μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου”, θα εμφανίζονται επίσης όταν οι λίστες προϊόντων επιστρέφονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google τα εισάγει αυτά ειδικά για να στοχεύσει στους αγοραστές των διακοπών, σημειώνοντας ότι οι αναζητήσεις για “ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα” τον Αύγουστο έχουν ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα του 2020.

Επιπλέον, οι αγοραστές δηλώνουν ότι θα προτίθενται να παραγγείλουν online σημαντικά περισσότερο αυτή την περίοδο των διακοπών από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια:

Από τον Ιούνιο, το 58% των αγοραστών δήλωσε ότι θα ψωνίσει online περισσότερο αυτή τη σεζόν από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και το 59% δήλωσε ότι θα ψωνίσει νωρίτερα για να αποφύγει προλάβει τα αγαπημένα του προϊόντα προτού να είναι “εκτός αποθέματος”.

Οι αναζητήσεις είναι αυξημένες και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι ηλεκτρονικές αγορές θα αυξηθούν αυτές τις γιορτές.

Δεδομένης της κατάστασης των εταιρειών ταχυμεταφορών φέτος και των πολυάριθμων καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, η εγγύηση της παράδοσης έως τις 24 Δεκεμβρίου μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε την πώληση έναντι των ανταγωνιστών.

Δείτε περισσότερα για τις νέες επισημάνσεις που κυκλοφορούν σήμερα.

Νέες Επισημάνσεις αποστολής στο Google Shopping

Οι επισημάνσεις αποστολής επιτρέπουν στους λιανοπωλητές να δείχνουν στους πελάτες ότι προσφέρουν γρήγορη και δωρεάν αποστολή.

Πριν οι μοναδικές διαθέσιμες επισημάνσεις ήταν είτε “γρήγορη αποστολή” είτε “δωρεάν”.

Τώρα, οι λιανοπωλητές μπορούν να προσθέσουν τα εξής:

“Δωρεάν παράδοση έως την π.χ.Παρ, 24 Δεκεμβρίου,”
“Αποκτήστε το μέχρι τις π.χ.24 Δεκεμβρίου”
“Δωρεάν την ημέρα X”

Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται σε προσφορές δωρεάν αποστολής εντός Χ ημερών, όπως “Δωρεάν αποστολή 2 ημερών”.

Κριτήρια Επιλεκτικότητας

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για να προσθέσετε επισημάνσεις αποστολής στις λίστες των προϊόντων σας, θα πρέπει να έχετε:

  • Έναν ενεργό λογαριασμό Merchant Center με προϊόντα που έχουν επιλεγεί στο Shopping Ads της Google .
  • Ενεργή παρακολούθηση μετατροπών στο διαδίκτυο στο λογαριασμό σας Google Ads.
  • Ενεργά προϊόντα στο Merchant Center λογαριασμό σας τα οποία μπορείτε να προσδιορίσετε με αυτές τις επισημάνσεις.
  • Ρυθμίσεις αποστολής σε επίπεδο λογαριασμού διαμορφωμένες για ειδικές προσφορές αποστολής.
  • Χαρακτηριστικά τροφοδοσίας προϊόντων shipping_label και transit_time_label
  • Σελίδες προορισμού ή λεπτομερειών προϊόντος και σελίδες πληρωμής με μηνύματα που αντιστοιχούν στις επισημάνσεις.
  • Νέες επισημάνσεις επιστροφής στο Google Shopping

Κατά τη ρύθμιση των καταχωρίσεων αγορών οι λιανοπωλητές μπορούν να επιλέξουν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές επιστροφής και επιστροφής χρημάτων.

Οι επισημάνσεις επιστροφής δίνουν στους αγοραστές μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και σιγουριά για τις αγορές τους, γνωρίζοντας ότι μπορούν να λάβουν επιστροφή χρημάτων μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Πριν οι διαθέσιμες επισημάνσεις ήταν γενικές και δεν είχαν εφαρμογή σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο αγορών, όπως “Δωρεάν επιστροφές 30 ημερών”.

Τώρα, οι λιανοπωλητές μπορούν να αναφέρουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούν να επιστραφούν οι αγορές των Χριστουγέννων, όπως “Δωρεάν επιστροφές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου”.

Για να ρυθμίσετε τις επισημάνσεις επιστροφών, θα πρέπει να δημιουργήσετε πολιτικές επιστροφών στο Merchant Center λογαριασμό σας.

Οι πολιτικές επιστροφών μπορούν να συσχετιστούν με όλα τα προϊόντα, με συγκεκριμένες ομάδες προϊόντων ή ακόμη και με ένα μεμονωμένο προϊόν, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό return_policy_label στα προϊόντα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

top