Ενημερώσεις Ταχύτητας σελίδας και Πυρήνα Αλγορίθμου Της Google Ιουνίου-Ιουλίου 2021

Ο John Mueller της Google εξηγεί πώς οι αλλαγές στην κατάταξη μπορούν να αποδοθούν στην ταχύτητα της σελίδας, ενώ οι ενημερώσεις του πυρήνα του αλγορίθμου της Google, είναι μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση.

Ο John Mueller της Google ρωτήθηκε αν οι ενημερώσεις του πυρήνα του αλγορίθμου του Ιουνίου και του Ιουλίου σχετίζονται με την ταχύτητα της σελίδας. Ο John Mueller προσέφερε μια επισκόπηση των ενημερώσεων του πυρήνα και στη συνέχεια εξήγησε πώς τα πράγματα μπορούν να σχετίζονται με την ταχύτητα.

Πολλαπλές ενημερώσεις της Google τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021

Η ενημέρωση του πυρήνα του αλγορίθμου κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021. Τον ίδιο καιρό όμως έγιναν ενημερώσεις στην Εμπειρία Σελίδας αλλά και στον αλγόριθμο Spam.

Οι διακυμάνσεις της κατάταξης ίσως να μην σχετίζονται με συγκεκριμένες αλλαγές στον ιστότοπο ή σε συνδέσμους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης του πυρήνα. Ορισμένες πτώσεις όσον αφορά την κατάταξη ίσως συμβούν, αλλά οι αλλαγές στον ιστότοπο είναι εντελώς συμπτωματικές.

Οποιεσδήποτε διακυμάνσεις στην κατάταξη τον Ιούνιο του 2021, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να αποδοθούν σε οποιοδήποτε είδος αλλαγής στον ιστότοπο, δεδομένου του πόσες αλλαγές έγιναν στον αλγόριθμο εκείνο το μήνα.

Ο John Mueller της Google εξετάζει το ερώτημα

Σχετίζονται τελικά οι ενημερώσεις του πυρήνα του αλγορίθμου με την ταχύτητα σελίδας;

Το άτομο που έκανε την ερώτηση φαίνεται ότι αναζητούσε επιβεβαίωση των παρατηρήσεων που είχαν κάνει πολλοί άνθρωποι, όσον αφορά την ταχύτητα της σελίδας, η οποία φαινόταν να έχει μία κοινή ποιότητα σε ιστότοπους που είχαν ανέβει στην κατάταξη κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων του Ιουνίου και του Ιουλίου 2021.

Η ερώτηση ήταν η εξής:

“Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι πολλοί δήλωσαν, άνοδο μετά την ενημέρωση του πυρήνα τον Ιούνιο. Έχουν δει επίσης μία και για τον Ιούλιο. Για εμάς δεν ήταν το ίδιο. Τι θα μπορούσε να έχει αλλάξει το διάστημα του Ιουλίου; Υπάρχει πιθανότητα όλο αυτό να σχετίζεται με την ταχύτητα;”

Ταχύτητα και ενημερώσεις πυρήνα 

Ο John Mueller σημείωσε αρχικά ότι η ταχύτητα σελίδας και οι ενημερώσεις του πυρήνα του αλγορίθμου, ήταν ξεχωριστές.

Ο John Mueller απάντησε:

“Απ’ όσο γνωρίζω, αυτές ήταν ουσιαστικά δύο ξεχωριστές και μοναδικές ενημερώσεις που κάναμε. Οπότε τις αποκαλούμε και τις δύο ενημερώσεις πυρήνα, επειδή επηρεάζουν τον πυρήνα των συστημάτων κατάταξής μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζουν τα ίδια βασικά μέρη του συστήματος κατάταξης. Επομένως, από αυτή την άποψη, δεν ισχύει ότι αν δείτε μια αλλαγή … κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις ενημερώσεις θα βλέπετε αναγκαστικά πάντοτε κάποια αλλαγή και κατά τη διάρκεια της άλλης. Επομένως, από εκεί και πέρα, δεν θα υπέθετα ότι πρέπει να σχετίζονται μεταξύ τους”.

Θα μπορούσε η ταχύτητα σελίδας να επηρεάσει την κατάταξη το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου 2021;

Ο Mueller επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι η ταχύτητα μπορεί να είναι ένας λόγος για κάποιες αλλαγές στην κατάταξη. Έπειτα, εξήγησε τη σύνδεση μεταξύ των αλλαγών κατάταξης και της ταχύτητας της σελίδας:

“…Αν θα μπορούσε να σχετίζεται με την ταχύτητα; Τα πράγματα μπορεί σίγουρα να σχετίζονται με την ταχύτητα, επειδή η όλη ενημέρωση της εμπειρίας σελίδας είναι κάτι που νομίζω ότι άρχισε να κυκλοφορεί τον Ιούνιο. Έτσι, τον Ιούλιο μπορεί να δείτε κάποιες αλλαγές ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά η ίδια η ενημέρωση του πυρήνα δεν είναι κάτι που νομίζω ότι σχετίζεται με την ενημέρωση της εμπειρίας σελίδας. Αυτό είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό”.

Πολλαπλές ενημερώσεις για το καλοκαίρι του 2021

Τον Μάιο του 2021 η Google κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του TF-Ranking με βάση το Keras, μιας πλατφόρμας για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων μοντέλων μάθησης για την κατάταξη (LTR) και τη γρήγορη εισαγωγή τους στην παραγωγή.

Αυτό ακολουθήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με πολλαπλές ενημερώσεις spam και αλγορίθμων. Σχετίζονται μεταξύ τους; Η Google δεν γνωρίζει.

Αλλά ο ρυθμός των εκδόσεων αλγορίθμων έχει επιταχυνθεί σε αξιοσημείωτο βαθμό αυτό το καλοκαίρι.

Επειδή η Google κυκλοφόρησε πολλαπλές ενημερώσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021, ενδέχεται να είναι δύσκολο να απομονωθούν συγκεκριμένες αλλαγές και να αποδοθούν οι διακυμάνσεις της κατάταξης στην κεντρική ενημέρωση αλγορίθμου.

Ο John Mueller της Google τόνισε ωστόσο ότι η ταχύτητα θα μπορούσε σίγουρα να σχετίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top