Ενημέρωση Ταχύτητας της Google, Η ταχύτητα της σελίδας ως παράγοντας κατάταξης στην αναζήτηση μέσω κινητών τηλεφώνων

Από τον Ιούλιο του 2018, η Google θα χρησιμοποιήσει επιτέλους την ταχύτητα σελίδας στα κινητά τηλέφωνα ως παράγοντα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google ανακοίνωσε έναν νέο αλγόριθμο κατάταξης που σχεδιάστηκε για αναζήτηση μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η εταιρεία τον ονομάζει «Ενημέρωση ταχύτητας» (Speed Update) και θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό ερωτημάτων.

Μόνο οι σελίδες που «παρέχουν την πιο αργή εμπειρία στους χρήστες» θα επηρεαστούν από αυτήν την ενημέρωση, αναφέρει η Google σε σχετική δήλωσή της.
Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει ζωντανά τον Ιούλιο του 2018, οπότε οι διαχειριστές έχουν χρόνο να ετοιμάσουν τις ιστοσελίδες τους.

Η Google συνιστά να χρησιμοποιήσετε τη νέα ενημερωμένη αναφορά PageSpeed και εργαλεία όπως το LightHouse για να μετρήσετε την ταχύτητα της σελίδας σας και να κάνετε βελτιώσεις.

Οι Zhiheng Wang και Doantam Phan της Google έγραψαν:
Η «Ενημέρωση Ταχύτητας», όπως την ονομάζουμε, θα επηρεάσει μόνο τις σελίδες που παρέχουν την πιο αργή εμπειρία στους χρήστες και θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό ερωτημάτων.

Εφαρμόζει το ίδιο πρότυπο σε όλες τις σελίδες, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της σελίδας.

Ο σκοπός του ερωτήματος αναζήτησης εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ισχυρό σημάδι, οπότε μια αργή σελίδα μπορεί να εξακολουθεί να κατέχει υψηλή θέση, αν έχει τέλειο και σχετικό περιεχόμενο.

Το θέμα με την αναφορά των στατιστικών της Ενημέρωσης Ταχύτητας είναι ότι επειδή χρησιμοποιεί δεδομένα από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν διαθέτει αρκετά δεδομένα για αξιόπιστη μέτρηση μικρότερων ιστότοπων, επομένως το τμήμα ταχύτητας της αναφοράς δεν θα είναι διαθέσιμο για αυτούς τους χρήστες.

Οι βαθμολογίες βελτιστοποίησης είναι ακόμη διαθέσιμες αλλά αυτό δεν αρκεί για να επιτρέψει σε ιστότοπους να διαγνώσουν εάν έχουν αργές σελίδες ή όχι.

Το 2010, η Google είχε δηλώσει πως η ταχύτητα του ιστότοπου ήταν ένας παράγοντας κατάταξης αλλά «ήταν επικεντρωμένος στις αναζητήσεις μέσω υπολογιστή» μόνο.
Τώρα, τον Ιούλιο του 2018, θα διερευνήσει πόσο γρήγορες είναι οι σελίδες στην αναζήτηση μέσω κινητών τηλεφώνων και θα χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα ως παράγοντα κατάταξης.

Ήταν μια υπόσχεση της Google πολλών ετών και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί για το πότε αυτοί οι παράγοντες κατάταξης θα εφαρμοστούν στις αναζητήσεις μέσω υπολογιστή αλλά τα νέα από την Google αναμένονται σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :

top